Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα. Η φωτιά ξέσπασε στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι στο τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια τα οποία για την ώρα δεν απειλούνται καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς το βουνό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που προκαλούν ανησυχία στους πυροσβέστες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Ακόμα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην περιοχή Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.