Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι παρατεταμένες μετά την απόσυρση των ιπτάμενων μέσων λόγο του σκότους . Σύμφωνα με πληροφορείς του eviaonline ένα νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ψαχνά και Αρτάκη. Υπάρχουν επίσης 2 αναζωπυρώσεις η μια έχει κατεύθυνση προς Βατώντα και η άλλη προς Αρτάκη.

Το συνολικό μέτωπο της φωτιάς φτάνει το 1,5 χιλιόμετρο.

Την ίδια ώρα, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 1 σκάφος του Λιμενικό, ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί λόγω της φωτιάς. Λίγο μετά τις 18:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης της Βιομηχανικής Ζώνης Νέας Αρτάκης και Βατώντα στη Δ.Ε Νέας Αρτάκης από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα μετά από υπόδειξη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας.

Το evia online στην πρώτη γραμμή από το πρωί που ξέσπασε η φωτιά με συνεχείς ενημερώσεις εξασφάλισε εικόνες και βίντεο βραδινά που είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Παράλληλα μηχάνημα χωματουργικό του στρατού έφτασε στο σημείο.

 

Πηγή: eviaonline.gr