Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Κάρυστο: Καλύτερη η εικόνα – Φόβος για τις αναζωπυρώσεις

Ελλάδα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση που παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/8), στην περιοχή Μελισσώνας Καρύστου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το evima.gr, o  δήμαρχος Καρύστου δήλωσε πως: «Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών, του Δήμου, της Περιφέρειας, των Εναέριων μέσων και των Σωμάτων ασφαλείας η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, από τη διασταύρωση Αγ.Δημήτριος – Ρούκλια, τέθηκε υπό έλεγχο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την έγκαιρη και άμεση επέμβαση», είπε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη καταπράσινη έκταση μέσα σε χαράδρα στη θέση Ρούκλια προς την περιοχή Άγιος Δημήτριος του Δήμου Καρύστου και επεκτάθηκε γρήγορα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ.

Μάλιστα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένεται να παραμείνουν στο σημείο καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Πού είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Λήμνου)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Ευβοίας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γιώργ...

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...