Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Νάξο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Συνελήφθη ηλικιωμένος o οποίος επιχείρησε το μεσημέρι της Παρασκευής να κάψει κάποια ξερά χόρτα, όμως έχασε τον έλεγχο.

Ελλάδα

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη φωτιά στη Νάξο, η οποία ξέσπασε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Κεραμωτή. Η φωτιά ξεκίνησε, όπως έγινε γνωστό, από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος επιχείρησε το μεσημέρι να κάψει κάποια ξερά χόρτα, όμως έχασε τον έλεγχο.

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν περισσότερα από 7.000 στρέμματα παρθένας χορτολιβασικής έκτασης, ενώ απειλήθηκαν οι οικισμοί Απειράνθου και Μονής.
Περίπου 70 πυροσβέστες από Νάξο, Σύρο, Πάρο με περισσότερα από 10 οχήματα Πεζοπόρα τμήματα από την Αθήνα βρέθηκαν στο τόπο της πυρκαγιάς, προκειμένου να τη σβήσουν.

Εκατοντάδες ρίψεις νερού έγιναν από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η πυρκαγιά χθες το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο. Όμως, ακόμη και τώρα, έχουμε αναζωπυρώσεις σε μικρή κλίμακα με αποτέλεσμα τόσο τα πεζοπόρα τμήματα όσο και τα εναέρια μέσα να είναι σε εγρήγορση, naxospress.gr.

Από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) εντοπίστηκε ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Κεραμωτή, της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας, του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...