Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Φωτιά στο Άγιον Όρος: Καλύτερη η εικόνα - Οι φλόγες δεν απειλούν τις μονές

Ελλάδα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη φωτιά στο Άγιον Όρος. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, σε δασική έκταση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πλέον αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες φωτιές, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς οι φλόγες δεν απειλούν μονές.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιά του Αγίου Όρους, ενώ κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 Α/Φ.

Η Κερασιά είναι μια περιοχή στη νοτιοανατολική ακτή του Αγίου Όρους, στις παρυφές του Άθωνα με πυκνή δασική βλάστηση. Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, παρά μόνο διασικοί δρόμοι, ενώ είναι αραιοκατοικημένη, με λιγοστά, διάσπαρτα κελλιά και σκήτες.

Σύμφωνα το voria.gr, στην περιοχή βρίσκονται πολλοί προσκυνητές λόγω της γιορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και γιορτάζει το εκκλησάκι στην κορυφή του Άθωνα. Ήδη από χθες έγινε έκκληση στους προσκυνητές που ανεβαίνουν στην κορυφή του όρους Άθω να επιστρέψουν στις μονές όπου φιλοξενούνται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...