Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Βελτιωμένη εικόνα στο πύρινο μέτωπο

Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο δάσος Μαυροσουβάλας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού στην Αττική. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στο σημείο για να την ελέγξουν και να τη σβήσουν.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο του δάσους, γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη η κατάσβεσή της. Στο σημείο επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διακοπή της κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους

Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Εθνική Οδό Μαρκόπουλου – Ωρωπού.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, καθώς νωρίτερα είχε διακοπεί από το ύψος της διασταύρωσής της με τη Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας.

Δήμαρχος Ωρωπού: «Δεν κινδυνεύουν σπίτια»

Σε δασική έκταση, στα όρια του Μαρκόπουλου με το Πολυδένδρι βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Μετέφερε σε βαν στοιβαγμένα 15 άτομα

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van. Συγκεκριμένα, τ...

Σέρρες: Ιερόσυλος μπήκε σε εκκλησία, έκλεψε το παγκάρι, εικόνες και σταυρούς, αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 58χρονου για κλοπή προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βισαλτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια ώρα νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 58χρ...

Φόρτωση άρθρων...