Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φωτιά στο Μάτι: Αναβολή της πρώτης ομαδικής προσφυγής των θυμάτων για τον Νοέμβριο

Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου η συζήτηση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης ομαδικής προσφυγής 27 θυμάτων και συγγενών θυμάτων της καταστροφικής φωτιάς του καλοκαιριού του 2018 σε Μάτι, Νέο Βουτσά και Ραφήνα, όπου έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς δεν κατέθεσαν φάκελο (στοιχεία κ.λπ.) το Πυροσβεστικό Σώμα και οι Δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης, δηλώνοντας μέσω των συνηγόρων τους ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

Το επιχείρημα των δικηγόρων των ΟΤΑ κ.λπ. προκάλεσε την αντίδραση των προσφευγόντων και, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος, «προκαλεί απορία και αγανάκτηση τέσσερα χρόνια μετά να βραδύνει η Δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση».

Η αγωγή έχει κατατεθεί από 27 πολίτες οι οποίοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές που υπέστησαν από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Μεταξύ των προσφευγόντων είναι εγκαυματίες, συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτοι των οποίων οι οικίες υπέστησαν ολική καταστροφή ή σημαντικές φθορές.

Οι 27 στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου, Μαραθώνα και Πεντέλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...