Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον ναύσταθμο Σούδας

Ελλάδα

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί κοντά στον ναύσταθμο Σούδας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχουν τεθεί υπό έλεγχο οι μεγάλες εστίες και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές εστίες εντός της καμμένης έκτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στην προστασία των εγκαταστάσεων και για το λόγο αυτό μάλιστα αποψιλώθηκε ο χώρος έξω από τα κτίρια σε χρόνο ρεκόρ.

Οσον αφορά την εκκένωση του νοσοκομείου, αυτή πραγματοποιήθηκε προληπτικά και μερικώς, ενώ δεδομένου ότι δεν απειλήθηκαν οι εγκαταστάσεις του, ασθενείες και προσωπικό επέστρεψαν.

Τα παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό στη Σούδα είχαν νωρίτερα μεταφερθεί με ασφάλεια σε γήπεδο, όπως προέβλεπε το σχέδιο σε περίπτωση πυρκαγιάς και τα έχουν παραλάβει οι γονείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, προληπτικά εκκενώθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με το προσωπικό, δηλαδή οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Ειδικότερα, την εκκένωση των σχολικών κτιρίων του A’ και Γ’ Παιδικού Σταθμού Σούδας, του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Σούδας, του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Σούδας, καθώς και του Γυμνάσιου και Λυκείου Σούδας, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν και επιχειρούν.

Ειδικότερα, στην περιοχή βρίσκονται 79 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

 

nafstathmos

Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύ...

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Προγραμματισμός Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις

Αρχίζει η Διαδικασία Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπ...

Φόρτωση άρθρων...