Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αττική και Λουτράκι - Μάχη στη Ρόδο

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Η Ρόδος παραμένει η πιο δύσκολη επιχείρηση της Πυροσβεστικής όσον αφορά τα πύρινα μέτωπα της χώρας, κάποια εκ των οποίων, όπως αυτά της Δυτικής Αττικής και του Λουτρακίου, βρίσκονται σε εξέλιξη για τέταρτη ημέρα.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, πάντως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, ενώ πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Πέμπτη, σε αρκετές περιοχές.

Οσον αφορά τη φωτιά στη Ρόδο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εξακολουθεί να καίει δάσος σε δύσβατα σημεία. Καίγονται πανύψηλα δένδρα 15 μέτρων, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Διαχειρίσιμες είναι οι διάσπαρτες εστίες που παραμένουν ενεργές στη Δυτική Αττική και τα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Λουτράκι, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου σε δασική έκταση στο Λευκόχωμα Λακωνίας είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Επίσης, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγκλημα στο Μενίδι: Κυνικός και αποφασισμένος ο δολοφόνος – Έσφαξε την 40χρονη με δέκα μαχαιριές

Στον εισαγγελέα οδηγείται το πρωί της Παρασκευής (17.5.2024) ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του το πρωί της Πέμπτης στο Μενίδι. Η 40χρονη ...

Φόρτωση άρθρων...