Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Φόβοι για μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών στη Θεσσαλία

Ελλάδα

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Daniel». Μεγάλες εκτάσεις και πολλά χωριά έχουν καλυφθεί από τον τεράστιο όγκου νερού.

Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Κάτοικοι ψάχνουν εναγωνίως συγγενείς και φίλους τους, οι οποίοι αγνοούνται, εκφράζοντας φόβους ότι έχουν πνιγεί. Στον απεγκλωβισμό συνολικά 209 ατόμων προχώρησε το Λιμενικό από παραλίες της Μαγνησίας τις ημέρες της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν απεγκλωβίσει 586 πολίτες.

Σύμφωνα με την «Ontime», οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας να έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα από το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι για εκατόμβη θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική Ελλάδα.

Το σχέδιο είναι να λειτουργήσει, όπως ακριβώς είχε συμβεί λίγους μήνες νωρίτερα, στην υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, με τη συνδρομή ιατροδικαστών από άλλες περιοχές. Σε επιφυλακή έχουν ήδη τεθεί ιατροδικαστές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάτοικος από τη Μαραθέα Καρδίτσας, εγκλωβισμένος με άλλους πενήντα συγχωριανούς του στο σπίτι του, μιλώντας στο Mega απάντησε σε ερώτηση για το αν είναι ασφαλείς όλοι στο χωριό: «Όχι. Όχι. Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί. Δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο».

Αναφερόμενος στο αν διασώστες τούς προσέγγισαν για βοήθεια, είπε: «Δεν έχει έρθει κανείς να μας δώσει νερό. Ό,τι έκαναν, έκαναν τα παιδιά του χωριού με αυτοσχέδιες βάρκες που έχουν, επειδή είναι κυνηγοί. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια γυναίκα με ένα βρέφος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο το χωριό, γύρω στα 200 άτομα, βρίσκονται σε δύο διαμερίσματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκίδα: Πού εστιάζουν οι έρευνες για τη δολοφονία 63χρονης – To θύμα φαίνεται να γνώριζε τον δράστη

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την άγρια δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα, με την Αστυνομία να στρέφεται στο ευρύτερο περιβάλλον της. Η γυναίκα, που εντοπίστηκε δολοφονημένη από ...

Φόρτωση άρθρων...