Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Φθιώτιδα: Αποκαλύψεις για το παρελθόν του 56χρονου που πήγε να σώσει γυναίκα και πνίγηκε

Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί στο λιμάνι των Ραχών στην Φθιώτιδα, με θύματα μια 65χρονη γυναίκα και έναν 56χρονο άνδρα.

Ο 56χρονος βούτηξε να σώσει την Φθιώτιδα και πνίγηκαν μαζί. Είναι αδιανόητη η τραγωδία που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι των Ραχών στην Φθιώτιδα, με θύματα μια 65χρονη γυναίκα και έναν 56χρονο άνδρα.

«Πήδηξε με αυτοθυσία για να σώσει κάποιον συνάνθρωπό του και πνίγηκε και αυτός μαζί. Αγκαλιασμένοι ήταν στην επιφάνεια της θάλασσας», ανέφερε αυτόπτες μάρτυρες.

Το χρονικό

Ήταν 10:30 το πρωί όταν μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής που έκανε μπάνιο, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. «Βλέπω μια κυρία κοντά στο λιμάνι. Ζήτησε βοήθεια. Σηκώθηκε ένας πελάτης από το μαγαζί», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 56χρονος άνδρας δεν έχασε στιγμή. Έβγαλε τα ρούχα και τα παπούτσια του και βούτηξε να σώσει τη γυναίκα που βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Έγινε μπροστά στα μάτια μας. Αν ήταν λίγα μέτρα πιο κοντά και η φωνή της ακουγόταν, και ο καημένος αυτός ο οποίος τελικά πνίγηκε που πήγε, δεν σκέφτηκε ψύχραιμα για να φωνάξει για βοήθεια πρώτα να δείξει, πήγε μόνος του κατευθείαν μέσα στη θάλασσα», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Την πλησιάζει, την πιάνει από το χέρι, όμως τα δυνατά ρεύματα τους παρασύρουν στα ανοιχτά. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πνίγηκαν μαζί.

Ιδιωτικό σκάφος και περιπολικό όχημα του Λιμενικού αναζητούν τις σορούς μέσα στη θάλασσα. Στην στεριά περίμενε το ασθενοφόρο που θα τις μετέφερε στο νοσοκομείο, εκεί όπου θα παιζόταν μια ακόμη ανθρώπινη τραγωδία.

Ο γιος της γυναίκας μίλησε αποκλειστικά στο «Live News» στο MEGA λίγο πριν τη διαδικασία αναγνώρισης. «Πάω λίγο να κάνω αναγνώριση τώρα, είναι λίγο περίεργα τα πράγματα».

Το παρελθόν του 56χρονου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μια απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από τη διπλή τραγωδία στις Ράχες, καθώς ο 56χρονος άνδρας που έσπευσε με αυταπάρνηση να βοηθήσει τη γυναίκα που πνιγόταν, είχε καταδικαστεί για τον φόνο ενός κοριτσιού το 1990.

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Ισόβια στον δολοφόνο της μαθήτριας που προσπάθησε να βιάσει και στη συνέχεια σκότωσε την 17χρονη Χριστίνα», έλεγαν τα πρωτοσέλιδα της εποχές.

Η τιμωρία που επέβαλαν τότε οι δικαστές ήταν ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ήταν Άνοιξη του 1990 όταν ο 24χρονος τότε ψαράς αποπειράθηκε να βιάσει και στη συνέχεια να σκοτώσει την 17χρονη μαθήτρια που παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή. Άρθρα της εποχής μιλούσαν για τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο πολτοποίησε το κεφάλι της νεαρής κοπέλας.

«’Έσπασε ο ψαράς’. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι», αναφέρει ο Τύπος της εποχής.

«Δεν κατάλαβα πως την σκότωσα» ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών, προκαλώντας εύλογα την οργή των συγγενών της 17χρονης μαθήτριας που είχε στόχους και όνειρα να σπουδάσει αρχαιολογία.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», λένε ρεπορτάζ της εποχής.

Πριν 13 χρόνια αποφυλακίστηκε, επιστρέφοντας στο χωριό του και ζώντας μια φιλήσυχη ζωή.

Είχε γίνει γιαγιά λίγες μέρες πριν

Είναι από αυτά τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα, είχε γίνει γιαγιά για πρώτη φορά πριν 2 μέρες.

«Μόλις έγινε γιαγιά, πριν από δύο μέρες έγινε γιαγιά και πνίγηκε, ούτε το εγγόνι της δεν πρόλαβε να χαρεί», αναφέρει ο γιος της.

«Είναι ο πόνος μεγάλος πάρα πολύ μεγάλος γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά αντιπροσώπευε κάτι ξεχωριστό στην κοινωνία μας, στο χωριό μας. Η συγκεκριμένη οικογενειακή μας φίλη πριν από δύο ημέρες έγινε γιαγιά και σήμερα ο σκηνοθέτης έπαιξε άσχημη σκηνή», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Και δεν είναι το μοναδικό χτύπημα της μοίρας. Η άτυχη γυναίκα βίωνε το δικό της δράμα, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε χάσει την κόρη της σε δυστύχημα.

«Δυστύχημα με μηχανή ήταν, ήταν με τον σύντροφό της πέθανε. Χτυπήσαν και οι δύο αλλά αυτή σκοτώθηκε», λέει συγγενής της 65χρονης.

Το Λιμεναρχείο Στυλίδας ερευνά την υπόθεση.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Φόρτωση άρθρων...