Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στην Υπάτη

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο χωριό Συκά Υπάτης, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες, με ένα τμήμα πεζοπόρου και 12 οχήματα, ενώ επιχειρούν από αέρος έξι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. 

Ακόμα, συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου και μηχανήματα έργου. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία δυτικά του χωριού Συκά και οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν τα τρία μέτωπα που έχουν εξελιχθεί προς το χωριό, ωστόσο απέχουν, ακόμα, αρκετά από τα σπίτια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα, που παραπέμπει σε εμπρησμό.

Νωρίτερα, οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής με όποιο μέσον μπορούν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Πέντε δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους...

Φόρτωση άρθρων...