Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Γεωργία Μπίκα: Στα χέρια του Εισαγγελέα η υπόθεση βιασμού

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνά της και ο δικαστικός φάκελος αναμένεται να περάσει στα χέρια εισαγγελέα, ο οποίος  θα υποβάλει πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφανθούν για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Τις τελευταίες μέρες κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια καθηγητής τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Tοξικολογίας έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρεται πως ήταν αρνητικές σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ ελάχιστη ήταν η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Στην ίδια δικογραφία περιλήφθηκε επίσης έκθεση παρατηρήσεων επί του πορίσματος, την οποία συνέταξε τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της 24χρονης. 

Πληροφορίες αναφέρουν από την πλευρά της καταγγέλλουσας δεν υποβλήθηκε αίτημα για διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων στο τριχωτό της κεφαλής.

Για την υπόθεση κατηγορείται ένας 27χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 27χρονος αρνείται την κατηγορία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Φόρτωση άρθρων...