Τρίτη
16 Δεκεμβρίου 2025

Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να παίζει την Ελλάδα στα ζάρια ένας πρωθυπουργός

Ελλάδα

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8.

Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που ανέφερε ότι «αν δεν πάρω το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα», ο κ. Γεωργιάδης έκανε εκτίμηση ότι «ένας βασικός λόγος που σκλήρυνε η στάση των Γερμανών ήταν αυτή η δήλωση του κ. Τσίπρα.

Τίποτα απ’ ότι λένε εσωτερικά δεν μένει εσωτερικά πια. Ο,τι λέμε ακούγεται έξω, κι αν είσαι ο πρωθυπουργός ακούγεται έξω πολύ δυνατά».

Και πρόσθεσε: «Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι: “εγώ δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα αν δεν πάρω το χρέος”, εξελήφθη από τους Γερμανούς σαν ένα είδος πρόκλησης. Και επειδή οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι, γιατί έχουν τα λεφτά, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι δηλαδή, απάντησαν στην πρόκληση του κ. Τσίπρα με μεγάλη σκλήρυνση της στάσης τους.

Αυτό ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει ο κ. Τσίπρας, ας υποθέσουμε ότι πράγματι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν πάρει το χρέος, δεν έπρεπε ποτέ να το πει ο πρωθυπουργός. Ποτέ.

Γιατί λέγοντάς το έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο και το Βερολίνο απάντησε: “έτσι είσαι, πάμε τώρα να δούμε”. Δεν παίζεις την Ελλάδα στα ζάρια όταν είσαι πρωθυπουργός. Δεν το κάνεις αυτό το πράγμα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: 55χρονη κατηγορείται ότι βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών

Δικογραφία σε βάρος 55χρονης για τα αδικήματα του βιασμού και κατάχρησης ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, σχημάτισαν Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίω...

Φόρτωση άρθρων...