Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα έρθουν μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο»

Στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σεισμός, επιπτώσεις, πολιτική προστασία, εθελοντισμός, προφύλαξη» που  πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας την Κυριακή 30 Απριλίου συμμετείχε ο Δρ. Σεισμολογίας κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε στο korinthostv.gr, όπου αναφέρθηκε τόσο στον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, δυτικά του Κορινθιακού Κόλπου, όσο και στην πολύ υψηλή σεισμικότητα που εκδηλώνεται στον Κορινθιακό Κόλπο, προσθέτοντας ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή.

Αναφορικά με τον κίνδυνο να προκληθεί τσουνάμι από έναν ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Στην επιστήμη μας οι βεβαιότητες είναι ελάχιστες».

Ο ίδιος τόνισε ότι η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο φάρμακο και δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...