Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Τουλάχιστον 70 μετασεισμοί ως τώρα

Ελλάδα

Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, 28 Δεκεμβρίου, στα Ψαχνά Ευβοίας έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους και προβλημάτισε τους σεισμολόγους.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν σε εξέλιξη η σεισμική ακολουθία και, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 70 μετασεισμοί, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και άλλοι μετασεισμοί που δεν έχουν καταγραφεί από το σύστημα. Ανέφερε δε ότι είναι νωρίς ακόμα να αποφανθούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός.

O κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα στα Νέα Στύρα, ωστόσο στα Ψαχνά δεν υπήρξε προσεισμική δραστηριότητα και γι’ αυτό θα ήταν λάθος να βιαστούμε να πούμε πως είναι ο κύριος σεισμός. Ξεκίνησε με διαφορετικό τρόπο, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι χρειάζεται ένα με δύο 24ωρα για να αποφανθούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Σε ερώτηση γιατί συνήλθε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τρεις ήταν οι βασικοί λόγοι που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ο πρώτος είναι πως υπάρχει μια ευρύτερη ενεργοποίηση στην Εύβοια, ο δεύτερος λόγος είναι πως σημειώθηκε κοντά σε αστικό κέντρο και ο τρίτος λόγος πως το 2003 είχε ενεργοποιηθεί ξανά στα Ψαχνά.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε για το σεισμό στα Ψαχνά ότι πρόκειται για νέα εστία αλλά γνωστή από το παρελθόν, καθώς -όπως είπε- δεν είναι γνωστό το ρήγμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...