Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Γερμανία: Σε καραντίνα όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία κατατάσσονται από την Κυριακή η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Αυτό ανακοίνωσε το Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά τον κορωνοϊό ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα δέκα ημερών. 

Ωστόσο, θα μπορεί να υποβληθεί σε τεστ μετά την πέμπτη ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την πέμπτη ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.

Ακόμα, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...