Δευτέρα
29 Δεκεμβρίου 2025

Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης: Κίνδυνος για «θερμή διένεξη» στο Αιγαίο

Ελλάδα

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στη νέα ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος στην περιοχή των Φούρνων.

Σε ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες (μεταξύ άλλων στις Kieler Nachrichten, Hannoversche Neue Presse, και Dresdner Neueste Nachrichten) επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου».

Οι δύο χώρες «βρίσκονται σε τροχιά αντιπαράθεσης. Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο. Αυτές θέλουν εν ανάγκη να τις επιβάλουν στρατιωτικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους δύο νατοϊκούς εταίρους θα μπορούσε να υποχωρήσει», γράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «ο ψυχρός πόλεμος στην περιοχή των Φούρνων θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη».

Ο Γερμανός ανταποκριτής παίρνει αφορμή από την παρούσα κατάσταση στο Αιγαίο για να υπενθυμίσει την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία, όπως αναφέρει, «είχε ξεκινήσει με μια παρόμοια αντιπαράθεση για σημαίες». Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι «τώρα σκληραίνουν τα μέτωπα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη βαθμιαία επιθετικότερη εξωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Και η Αθήνα ακολουθεί τροχιά αντιπαράθεσης», επισημαίνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στη σκληρή ρητορική του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν τριμερές σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας για το 2026

Τριμερές σχέδιο συνεργασίας για στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, καθώς και δύο διμερή σχέδια συνεργασίας ανάμεσα στον IDF και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και α...

Γκύζη: «Δεν άντεχα άλλο» έγραψε σε σημείωμα πριν πέσει στο κενό ο 74χρονος που μαχαίρωσε την γυναίκα του

Ιδιόχειρο σημείωμα προς συγγενικό του πρόσωπο άφησε ο 74χρονος που νωρίς το μεσημέρι μαχαίρωσε την 67χρονη σύζυγό του στου Γκύζη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Φόρτωση άρθρων...