Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Για 13 εγκληματικές ενέργειες θα εξεταστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Αστυνομία - Δύο ακόμη άτομα στο «κάδρο» των ερευνών

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι εξελίξεις για την υπόθεση στην Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου πλέον να έχει συλληφθεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 έχουν προκαλέσει σοκ και οργή.

Η φερόμενη παιδοκτόνος αναμένεται να εξεταστεί από τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις και κακοποιητικές ενέργειες εις βάρος των τριών παιδιών της, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η άτυχη 9χρονη, κατέληξε κατόπιν σκόπιμης χορήγησης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη και η οποία της προκάλεσε ανακοπή εντός 30 λεπτών, ενώ στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα μόνο η κατηγορούμενη.

Κατά πληροφορίες, η 33χρονη, λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή της, σε διαδικτυακή συνέντευξή της φέρεται ότι αποκάλυψε πως χορηγούσε η ίδια βαρβιτουρικά στην Τζωρτζίνα «έπειτα από σύσταση των γιατρών».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο σύζυγος και η αδελφή της συλληφθείσας, προκειμένου να διερευνηθεί πιθανός ρόλος τους στις δολοφονικές πράξεις ή αν γνώριζαν κάτι για τα δραματικά γεγονότα.

Έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Πλέον, οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους επίσης αιφνίδιους θανάτους των δύο αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάζουν καθοριστικές ομοιότητες με την υπό εξέταση δολοφονία της 9χρονης, αφού τα δύο κοριτσάκια δεν αντιμετώπιζαν παθολογικά προβλήματα και παρουσίασαν βλάβες σε ζωτικά όργανα παρόμοιες με αυτές της μεγαλύτερης αδελφής τους.

Ακόμα, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή, στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, έπειτα από προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών. Και αυτό ενώ το κορίτσι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο χωρίς κανένα σαφές πρόβλημα υγείας και ούτε λάμβανε κάποια σύνθετη φαρμακευτική αγωγή.

Στην ανακρίτρια οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ενώπιον της ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχτηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Δύο ακόμη άτομα στο «κάδρο» των ερευνών

Όταν στις αρχές Μαρτίου, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών πληροφορήθηκαν ότι στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας βρέθηκε κεταμίνη, οι αναλυτές ξεκίνησαν μια πολυεπίπεδη έρευνα με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη μητέρα, φόντο τους θανάτους των δυο άλλων παιδιών και πιθανούς συνεργούς για να διαλευκάνουν πλήρως το μυστήριο της Πάτρας.

Γνώριζαν πως ό,τι είχε συμβεί, έγινε μια ώρα πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας και έτσι επικεντρώθηκαν στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων. Έτσι, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, δεν χρειάστηκε να μεταβεί στην Πάτρα, για καταθέσεις από τους γιατρούς από τα νοσοκομεία Καραμανδανειο και Πανεπιστημιακό του Ρίου της Αχαίας ενω μολις ενημερώθηκαν απο το Παίδων οτι η κεταμίνη δεν συμπεριλαμβανόταν στο φαρμακευτικό σχήμα και την τελευταία ώρα στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν μόνο η μητέρα της, η υπόθεση «κλείδωσε».

Δολοφόνος είναι η 33χρονη μητέρα, ενώ το μόνο που έμενε για να τεκμηριωθεί και επιστημονικά, ήταν η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στη μικρή.

Χθες, ο καθηγητής Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Ράικος, τεκμηρίωσε μετά από σειρά επαληθεύσεων, ότι η κεταμίνη ήταν στο ανώτατο επίπεδο 3, δηλαδή θανατηφόρα δόση που για ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα, ο θάνατος επέρχεται σε 5 έως 20 λεπτά.

Τα ερωτήματα που ζητούν πλέον απάντηση είναι πολλά.

Πρώτον: είχε συνεργούς η 33χρονη Πισπιριγκου; Στο κάδρο των ερευνών είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση.

Δεύτερον: Πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου; Μέσω διαδικτύου ή χρησιμοποίησε κάποια χάπια αντικαταθλιπτικά που ελάμβανε η ίδια ή μήπως ναρκωτικά που έχουν ως βάση τη συγκεκριμένη ουσία; Για τον λόγο αυτό το κινητό της τηλέφωνό κατασχέθηκε προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό και να ανασυρθούν και αρχεία πουν έχουν διαγραφεί.

Τρίτον: Πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα; Χρησιμοποιώντας κάποια ένεση ή μέσω της ρινικής οδού δηλαδή χορήγησε κάποια εισπνεόμενα στην 9xρονη κόρη της για να της «πάρει» τη ζωη;

Τέταρτον: Οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη Ρούλα που προκάλεσε βίαιο θάνατο; Οι πλάκες με αίμα και ιστούς από τα δυο παιδιά είναι στα αρχεία της Ιατροδικαστικης Υπηρεσίας και θα εξεταστούν ξανά.

Η νύχτα στη ΓΑΔΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ στην αρχή, όταν δηλαδή προσήχθη από το σπίτι της στη Πάτρα έδειχνε άνετη και δήθεν πρόθυμη να συνδράμει των ερευνών, όταν της ανακοίνωσαν πως συλλαμβάνεται αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς. Οι αξιωματικοί της ανακοίνωσαν ότι δεν θα απολογηθεί ούτε θα δώσει κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών, όμως όταν της ζήτησαν να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στο πλαίσιο των ερευνών αρνήθηκε να πει το παραμικρό.

Έτσι, οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο για να περάσει το βράδυ παρουσία δύο αστυνομικών που επιτηρούσαν την κάθε της κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί οπουδήποτε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και πέρασε τη νύχτα αμίλητη. Οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και οι άλλοι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγάκι εν κινήσει στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών (Bίντεο και φωτογραφίες)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε όχημα εν κινήσει στο 97ο χλμ της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα. Πρόκειται για επαγγελματικό ημιφορτηγό, το οποίο ...

Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε στην Βραυρώνα

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των γονέων του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα. Μετά τη δίωξη ο...

Το Βόρειο Σέλας έφτασε και στην Ελλάδα (Photos)

Σπάνια «εμφάνιση» στον ουρανό της Αθήνας έκανε το Βόρειο Σέλας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς. «Ήρθε...

Φόρτωση άρθρων...