Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Για έξι ληστείες κατηγορείται ο 41χρονος που συνελήφθη στο Περιστέρι

Ελλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τον 41χρονο που συνελήφθη στο Περιστέρι. Ο 41χρονος κατηγορείται για έξι ληστείες και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 41χρονος, λίγο πριν από τη σύλληψη του, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή του Κολωνού, και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.

Ο κατηγορούμενος είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ως ο δράστης ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών.

Ο 41χρονος εισέβαλε σε υποκαταστήματα τραπεζών χρησιμοποιώντας, κατά περίπτωση, καπέλο, χειρουργική μάσκα, γυαλιά ηλίου, κράνος, κουκούλα και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ζητούσε να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό αφού το τοποθετήσουν μέσα σε φάκελο. Αμέσως μετά, εξανάγκαζε υπάλληλο να του ανοίξει τη διπλή πόρτα ασφαλείας της κύριας εισόδου από την οποία και διέφευγε.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτι και στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αεροβόλο πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 7.960 ευρώ, υφασμάτινη μάσκα προστασίας, γυαλιά ηλίου και πλήθος ρούχων που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και μία σε ταχυδρομικό κατάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Φόρτωση άρθρων...