Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γιατί η εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή είναι πολύπλοκη

Συνεχίζονται οι έρευνες των δικαστικών και των αστυνομικών Αρχών για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η αδράνεια της Αστυνομίας, που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μην εκτιμώντας ορθά τη σημασία της έλευσης Κροατών χούλιγκαν, αν και ενημερωμένη από όλους τους αρμοδίους, στη Νέα Φιλαδέλφεια για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου της Ένωσης.

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρουν πως ήδη από την Κακκαβιά από όπου πέρασε το κομβόι με προορισμό την Ελλάδα, οι Κροάτες χούλιγκαν προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές για τον λόγο της επίσκεψής τους, τονίζοντας στους αστυνομικούς που τους έλεγξαν ότι έρχονται για διακοπές και ζητώντας τους να μην σταματήσουν τα αυτοκίνητα τα οποία θα κατευθύνονταν σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Πελοπόννησο.

Στην Κακκαβιά, από όπου πέρασε το κομβόι, στη διάρκεια τεσσάρων ωρών που έγινε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν 15 κροατικά αυτοκίνητα εκ των οποίων τέσσερα βαν. Ωστόσο, σε βίντεο που τράβηξαν οδηγοί, από το κομβόι των Κροατών στο Κιάτο, διακρίνονται 22 αυτοκίνητα με πέντε βαν, με το ρώτημα που απασχολεί τις Αρχές να είναι πού βρίσκονταν τα εφτά επιπλέον αυτοκίνητα και γιατί δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα.

Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει και σχετικά με την πορεία των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό, που φαίνεται να διασπάστηκαν οι Κροάτες, καθώς η Αστυνομία υποτίμησε τον κίνδυνο, εκτιμώντας ότι θα πήγαιναν σε ξενοδοχείο να καταλύσουν.

Δύσκολη η εξιχνίαση της δολοφονίας

Την ίδια στιγμή που ερευνώνται οι ευθύνες της Αστυνομίας, οι Αρχές αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Σχετικά με το DNA το οποίο ενδεχομένως να ταυτοποιήσει τον δράστη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να συλλεγεί από τα νύχια του θύματος, ζητώντας μάλιστα αν υπάρχουν άλλα ρούχα του 29χρονου ή αξεσουάρ που φορούσε, στα οποία ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γενετικού υλικού.

Αστυνομικοί τονίζουν πως πρόκειται για πολύ δύσκολη έρευνα, αφού από τα βίντεο που έχουν καταγράψει το συμβάν, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια πρόσωπα.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει αρκετό διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...