Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γιατρός πήγε με τα πόδια από το Νέο Ηράκλειο στον Ερυθρό Σταυρό για να κάνει την εφημερία του

Ελλάδα

Μια ιστορία ηρωισμού και υψηλού αισθήματος του καθήκοντος ανέδειξε η κακοκαιρία «Ελπίδα» την προηγούμενη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, ειδικευόμενος γιατρός ξεκίνησε από το σπίτι του στο Νέο Ηράκλειο και διέσχισε τη χιονισμένη και σχεδόν αδιάβατη Αθήνα για να φτάσει 5 ώρες μετά στον προορισμό του: το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου είχε εφημερία.

Ο Μάριος Μάντζος, αδερφός του ειδικευόμενου παθολόγου είπε χαρακτηριστικά «Βγήκαμε με τη μητέρα μου στο μπαλκόνι για να τον χαιρετήσουμε και όταν είδα το τοπίο πριν εμφανιστεί στο πλάνο ο αδερφός μου, λέω «πού πάει, Χριστέ μου».

Ο 35χρονος γιατρός, αφού χαιρέτησε την οικογένειά του, ξεκίνησε με τα πόδια από το Νέο Ηράκλειο με προορισμό το νοσοκομείο, με την ελπίδα να μεταφερθεί με τον ηλεκτρικό.

Όταν έφτασε εκεί όμως, συνειδητοποίησε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι περπάτησε για περίπου πέντε ώρες.

Η πραγματικότητα είναι πως όπως φαίνεται και στον χάρτη, υπό κανονικές συνθήκες η διαδρομή θα χρειαζόταν περίπου μιάμιση ώρα περπάτημα. Τα χιόνια όμως έκαναν το εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο και χρειάστηκαν τελικά 5 ώρες.

erithros-giatros_xartis

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κάνει μαραθώνιο 42 χλμ. αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε ο αδερφός μου τα ισοπεδώνει όλα. Για τον αδερφό μου δεν ήταν ηρωισμός, ήταν κάτι αυτονόητο για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ήταν το καθήκον του» συμπλήρωσε ο αδερφός του ειδικευόμενου παθολόγου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Έξι περιοχές στο επίκεντρο

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων αναβαθμίζεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (18.0424), με το νέο «κύμα» κακοκαιρίας να καταφτάνει με ισχυρ...

Νέο έκτακτο δελτίο: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξει τη χώρα

Κακοκαιρία πλήττει σήμερα τη χώρα μας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. ...

Φόρτωση άρθρων...