Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Γκάγκα: «Θεωρώ πως το φθινόπωρο θα χρειαστούμε αναμνηστική δόση για κορωνοϊό και γρίπη»

Στην αυριανή επιστροφή μαθητών στα σχολεία, χωρίς τεστ αλλά με την υποχρέωση της χρήσης μάσκας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Έχουμε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει φόβος για την επιστροφή των παιδιών στα θρανία», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Τα παιδιά θα φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Η σύσταση παραμένει ισχυρή», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Για την επίδραση του Πάσχα στην πορεία της πανδημίας, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «Αν υπήρχε, πιστεύω θα είχε φανεί μέχρι τώρα».

Για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη, ενώ θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα, εκτίμησε η υπουργός. «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή», είπε η Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την ηπατίτιδα σε παιδιά είπε ότι «είχαμε πάντοτε και ειδικά πριν τα εμβόλια τα περιστατικά ήταν πολύ περισσότερα». 

Ακόμα, ανέφερε ότι η κάθε χώρα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση, ενώ συνέστησε προσοχή και ψυχραιμία. 

«Διεθνώς, υπάρχουν περίπου 200. Θεωρώ πως πρέπει να αφήσουμε λίγο ελεύθερα τα παιδιά, έχουν δυσκολευτεί πολύ δυο χρόνια τώρα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. 

Για τους ενηλίκους, είπε ότι «από ηπατίτιδες οι μεγάλοι μπορούν να νοσήσουν βαριά. Από τη συγκεκριμένη, όμως, δεν έχει αναφερθεί να έχει νοσήσει κάποιος άνω των 16 ετών».

Τέλος για τις μάσκες είπε ότι είναι πιθανό να τις «πετάξουμε» και στους χώρους εργασίας, αλλά αυτό θα το εξετάσει και θα το ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών.

Όσο για τους γιατρούς που βρίσκονται σε αναστολή, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από την Kυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Ελεύθερος με όρους άλλος ένας κατηγορούμενος της ΕΡΓΟΣΕ για τη Σύμβαση 717

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή ακόμη ένας κατηγορούμενος της ΕΡΓΟΣΕ. Ο κατηγορούμενος διώκεται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των ...

Φόρτωση άρθρων...