Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Γλέζος για τον εκλογικό νόμο: Φτάνει πια η κοροϊδία

Ελλάδα

«Απλή και άδολη αναλογική – Φτάνει πια η κοροϊδία» είναι ο τίτλος δήλωσης του Μανώλη Γλέζου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Ενεργοί Πολίτες» σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

«Όσοι υποστηρίζουν ό,τι σέβονται το Σύνταγμα οφείλουν να υποστηρίξουν ως εκλογικό σύστημα την Απλή Αναλογική, διότι μόνο αυτή αποτελεί έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και εκφράζει την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας», σημειώνει ο κ. Γλέζος.

Συμπληρώνει πως «τα εκάστοτε κομματικά συμφέροντα, σχεδίαζαν ως τώρα το εκλογικό σύστημα και το ίδιο επιχειρούν και τώρα.

Τα μέχρι τώρα εκλογικά συστήματα που εφαρμόστηκαν αγνόησαν την λαϊκή βούληση, έφεραν κυβερνήσεις αυταρχικές που με την παντοδυναμία που τους έδιναν οι εκλογικοί νόμοι, αγνόησαν τον διάλογο και έφεραν την Οικονομία και τη Δημοκρατία σε αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης από Άρτα: «Η Ελλάδα είναι μία σκληρή χώρα για όλους όσους είναι έξω από το σύστημα»

Την περιοδεία του στην Ήπειρο συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση από την Άρτα. Κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο, ο Στέφαν...

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων συλληφθέντων που διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε...

Φόρτωση άρθρων...