Διάρρηξη και βανδαλισμός έγινε σε σχολείο το οποίο στεγάζει το 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γλυφάδας. Οι δράστες εισήλθαν στον χώρο αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες, σε χρόνο που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σχολείου, προκαλώντας ζημιές.
Επίσης, παραβίασαν το γραφείο του διευθυντή, από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 8.000 ευρώ, ενώ εισήλθαν και στην αίθουσα καθηγητών, αφαιρώντας συνολικά έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ προέβησαν σε εκτεταμένους βανδαλισμούς.
Άδειασαν 20 πυροσβεστήρες, έσπασαν πόρτες και γραφεία, ενώ πέταξαν μπογιές και άλλα αντικείμενα σε τοίχους.
«Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες στα γραφεία του σχολείου και των καθηγητών. Επιπλέον μάθαμε ότι λείπουν τόσο χρήματα όσο και υπολογιστές. Θα έπρεπε η φύλαξη των σχολείων να είναι προτεραιότητα, ίσως με κάποιο φύλακα. Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις», είπε στο Orange Press Agency η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Ρούλα Παφίλη – Θειοπούλου.
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Κρήτη: Ιερέας πέρασε το Μεγάλο Σάββατο στα κρατητήρια
Ζάκυνθος: Σύλληψη 46χρονου διαρρήκτη που άνοιξε σπίτι και αφαίρεσε χρηματοκιβώτιο με 20.000 ευρώ
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις