Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Γλυφάδα: Σπείρα πουλούσε ανύπαρκτα ακίνητα – Συνελήφθη ο αρχηγός

Ελλάδα

Στα χέρια της Αστυνομίας «έπεσε» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (27/12), αρχηγός σπείρας, που εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, στη Γλυφάδα, υφαρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να παγιδεύσουν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος απατεώνων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, ένα από τα θύματα, του έδωσε 10.000 (προσημειωμένα) ευρώ  σαν προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα.

Το συνολικό κόστος για την αγορά του ακινήτου είχε συμφωνηθεί στα 1.300.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε και άλλη περίπτωση απάτης. Τα θύματα έδωσαν προκαταβολή 15.000 για αγορά άλλου οικοπέδου, και πάλι περιοχή της Γλυφάδας.

Πώς δρούσε η σπείρα

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα «δίχτυα» του στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, προσεγγίζοντας ιδιώτες που ήθελαν να αγοράσουν σπίτια ή οικόπεδα.

Τα μέλη της σπείρας, επιδείκνυαν αρχικά πλαστά πιστοποιητικά για τις ιδιοκτησίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσαν προκαταβολή, ώστε να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία των ακινήτων, πουλώντας στην ουσία στους ανυποψίαστους αγοραστές «αέρα κοπανιστό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Φόρτωση άρθρων...