Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γλυκά Νερά: Τι βλέπει η Αστυνομία πίσω από το «χτύπημα» στο βενζινάδικο (Video)

Τις ομοιότητες στον τρόπο δράσης στους πυροβολισμούς έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά, με την εκτέλεση του επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου τον περασμένο Ιούνιο στον Γέρακα, εξετάζει η Αστυνομία. Δύο βενζινάδικα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, δύο επιθέσεις καρμπόν η μία της άλλης.

Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών, οι κάμερες ασφαλείας, καταγράφουν το μικρό αυτοκίνητο, να διασχίζει τη λεωφόρο Λαυρίου. Δευτερόλεπτα μετά, ο οδηγός κόβει ταχύτητα. 

Ο συνοδηγός κατεβάζει το τζάμι, βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί δύο φορές στον αέρα. Βρίσκονται έξω αυτό το πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Αμέσως μετά αναπτύσσουν ταχύτητα και εξαφανίζονται.

Έξι μήνες πριν, στον Γέρακα οι κάμερες «πιάνουν» ένα βαν στην λεωφόρο Μαραθώνος… Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο συνοδηγός βγάζει ένα καλάσνικοφ και «γαζώνει» με περισσότερες από 30 σφαίρες τον 38χρονο επιχειρηματία. Ελάχιστα λεπτά μετά, το βαν βρίσκεται καμένο σε κοντινή απόσταση.

Ανοιχτοί «λογαριασμοί»

Ο 38χρονος φέρεται να γνώριζε ότι κινδύνευε, για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Ο ίδιος είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές.

Τον Δεκέμβριο του 2014, μαζί με άλλα 17 άτομα, είχε κατηγορηθεί για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στην Αθήνα.

Τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στου Ρέντη, τα οποία ανήκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο.

Το 2017 και το 2018, τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης με χειροβομβίδα, όπου και ο 38χρονος φέρεται τότε να είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού.

Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών εκτιμούν ότι εκείνοι που δολοφόνησαν τον Ιούνιο τον 38χρονο, επέστρεψαν τώρα για να υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν «ανοιχτοί λογαριασμοί» και δεν αστειεύονται. Μια προειδοποίηση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να κλιμακωθεί.

Νέα στοιχεία για τους πυροβολισμούς

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», η υπόθεση των πυροβολισμών στο βενζινάδικο αποτελεί μία προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του λαθρεμπορίου καυσίμων. Το κύριο μέλημα των αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. είναι να βρουν ποιο ήταν το δρομολόγιο του ασημί Smart, με τις αρχές να εκτιμούν πως οι δράστες έστειλαν μήνυμα εκφοβισμού με το να πυροβολήσουν στον αέρα.

Ο πατέρας του 38χρονου επιχειρηματία θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου, με την κατάθεσή του να αποτελεί «κλειδί» της υπόθεσης για την Aστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», η υπόθεση των πυροβολισμών στο βενζινάδικο αποτελεί μία προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Το κύριο μέλημα των αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. είναι να βρουν ποιο ήταν το δρομολόγιο του ασημί Smart, με τις αρχές να εκτιμούν πως οι δράστες έστειλαν μήνυμα εκφοβισμού με το να πυροβολήσουν στον αέρα.

Ο πατέρας του 38χρονου επιχειρηματία θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου, με την κατάθεσή του να αποτελεί «κλειδί» της υπόθεσης για την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λευκάδα: Άγρια συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών - Σοβαρά τραυματίας στο νοσοκομείο ένας 23χρονος

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών για προσωπικές διαφορές, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λευκάδα. Στη διάρκεια του επεισοδίου, ένας 26χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτ...

Φόρτωση άρθρων...