Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Gov.gr Wallet: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7

Ελλάδα

Από το μεσημέρι της Τρίτης οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 7 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα Gov.gr Wallet προκειμένου να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Κατά την τελευταία ενημέρωση είχαν εκδοθεί 273.000 ψηφιακές ταυτότητες και 207.000 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης, φτάνοντας συνολικά τα 480.000 ψηφιακά έγγραφα.

Η λειτουργία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη ενώ «ανοίγει» ένα ΑΦΜ ανά ημέρα που μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και να κάνει εγγραφή.

Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης.

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ.

Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας από συσκευές με λειτουργικό iOS και Android.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛ.ΑΣ.: Επιπλέον μοριοδότηση σε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική

Έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, τ...

Τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - Βγήκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να παίζουν ξύλο

Με νεύρα αντιμετώπισαν δύο οδηγοί το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν. Οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να… παίζουν ξύλο. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε ...

Αίγιο: 36χρονη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον σύζυγό της

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια γυναικά στην περιοχή του Αιγίου μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Ολα έγιναν χθες, όταν το Α.Τ. Αιγιαλείας ενημερώθηκε από το Γ.Ν. Αιγίου...

Φόρτωση άρθρων...