Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Gov.gr wallet: Πότε τίθεται σε εφαρμογή η πλήρης ισχύς για το δίπλωμα και την ταυτότητα

Ελλάδα

Η επίδειξη της ταυτότητος μέσω της εφαρμογής Gov.gr wallet μπορεί να γίνει και για τις πτήσεις εσωτερικού ενώ από 1η Οκτωβρίου η ηλεκτρονική μορφή των εγγράφων θα έχουν πλήρη ισχύ σε όλες τις υπηρεσίες. Αυτό είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο Mega για την εφαρμογή που μας επιτρέπει να έχουμε πλέον μαζί μας σε ηλεκτρονική μορφή την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.

Στην περίπτωση κλοπής, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε πως μόλις δηλωθεί από τον εκάστοτε πολίτη, αναστέλλεται αυτόματα η ισχύς των εγγράφων.

«Το σημαντικό είναι πως αλλάζει και η διαδικασία ελέγχου της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης» προσέθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, εξηγώντας πως δεν αρκεί πλέον η απλή επίδειξη του εγγράφου, αλλά το όργανο ελέγχου θα σκανάρει και αυτόματα ο πολίτης θα λαμβάνει ένα μήνυμα που θα τον ρωτά εάν θέλει να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Φόρτωση άρθρων...