Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γρεβενά: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον μητροκτόνο

Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον μητροκτόνο των Γρεβενών. Ο 59χρονος φέρεται να έπνιξε με τα χέρια του την 83χρονη μητέρα του στο ορεινό χωριό Κοσμάτι. 

Ο 59χρονος μητροκτόνος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε δολοφονήσει με τον ίδιο τρόπο και τη γιαγιά του, το 1993.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε χάρη στον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών στα Γρεβενά, στον οποίο απευθύνθηκε ο 60χρονος την Τρίτη για να αναλάβει την κηδεία της μητέρας του, την οποία είπε πως είχε βρει νεκρή στο κρεβάτι της. 

Όμως, όταν ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ταφή, κίνησε υποψίες στον τελετάρχη που ενημέρωσε την Ασφάλεια. Το έγκλημα ίσως παρέμενε στο σκοτάδι, αν δεν βρισκόταν ένας αστυνομικός που θυμήθηκε ότι ο γιος της θανούσης είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν και ο ίδιος ήταν 32 χρόνων.

Τότε είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί, ενώ είχε κριθεί ψυχοπαθής και νοσηλεύτηκε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι, η Ασφάλεια ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών και εκείνος έδωσε εντολή να γίνει νεκροτομή στην σορό της 83χρονης.

Ο ιατροδικαστής στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας το βράδυ της Τρίτης και ότι ο θάνατός της είχε επέλθει από ασφυξία, πιθανότατα με κάποιο μαξιλάρι που έφραξε τις αναπνευστικές οδούς.

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διέταξε την σύλληψη του γιου του θύματος. Οι άνδρες της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν και έτσι «χτένισαν» επί ώρες την ευρύτερη περιοχή, ώσπου τελικά εντόπισαν τον 59χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο μητροκτόνος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. 

Θεωρείται βέβαιο ότι θα διαταχθεί και πάλι η εξέτασή του από ψυχίατρο που θα κρίνει αν είναι σε θέση να προφυλακιστεί ή αν θα πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την πνευματική του υγεία.

«Τσακώθηκα με τη μητέρα μου επειδή έκαψε το φαγητό»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 59χρονος δεν έχει ομολογήσει. Όπως είπε στους αστυνομικούς δεν θυμάται τι συνέβη. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ότι τσακώθηκαν επειδή η μητέρα του έκαψε το φαγητό.

“Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η μάνα μου έκαψε το φαγητό. Τότε βγήκα εκτός εαυτού και τσακωθήκαμε” φέρεται να είπε, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα έπειτα από αυτό.

Ο 60χρονος είχε βιάσει την μητέρα του πριν την σκοτώσει

Από τις έρευνες της Αστυνομίας αλλά και από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι ο δράστης είχε βιάσει την μητέρα του πριν την πνίξει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον μητροκτόνο στα Γρεβενά:

"Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση .

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών".

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Φόρτωση άρθρων...