Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

Γρίπη: Έρχεται το ενισχυμένο εμβόλιο για τους άνω των 65 ετών - Πότε πρέπει να εμβολιαστούμε

Ελλάδα

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το «κοκτέιλ» των ιώσεων του αναπνευστικού και κυρίως της γρίπης και του κορωνοϊού.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, ενόψει της αντιγριπικής περιόδου και το εμβόλιο κατά της γρίπης. Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega, το αντιγριπικό εμβόλιο μπορούμε να αρχίσουμε να το κάνουμε πρακτικά αλλά είναι νωρίς. «Τώρα έχουμε σποραδικά κρούσματα και δεν αναμένεται να έχουμε πολλά. Η ιδιαιτερότητα φέτος είναι πως υπάρχει και ένα καινούριο αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 65 ετών.

Πρέπει να γίνει συνταγογράφηση γιατί εάν το αφήσουμε ελεύθερο δεν θα υπάρχει για τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κάτω των 65 υπάρχει το κανονικό αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγογράφηση. Για την γρίπη η καλύτερη περίοδος για να εμβολιαστεί κάποιος είναι μέσα στον Οκτώβριο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Λύτρας: Κατέθεσε μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Μήνυση κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Πρόκειται για πλημμέλημα. Π...

Φόρτωση άρθρων...