Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς να πει κουβέντα, αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο στο Ηράκλειο Κρήτης όπου οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του Εισαγγελέα, ο 39χρονος από την Αλβανία που κατηγορείται για τη δολοφονία της 29χρονης Ρουμάνας συντρόφου του.

Ο άνδρας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Κατηγορείται ότι πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι, τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο σπίτι όπου διέμεναν στα Καμίνια.

Ο 39χρονος μετά το έγκλημα κάλεσε το ΕΚΑΒ και είπε «ελάτε, σκότωσα την γυναίκα μου». Περίμενε δε, στην είσοδο του σπιτιού τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Ο ίδιος επέμεινε, στην εκδοχή της εκπυρσοκρότησης του όπλου, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 39χρονος  επικαλέστηκε, με ασυναρτησίες, επιχειρήματα για να δικαιολογήσει το έγκλημα. 

Προσπάθησε να αποδώσει τη γυναικοκτονία σε δυστύχημα, λέγοντας ότι εκείνος και η νεαρή σύντροφός του, έπαιζαν με το όπλο.

Η αδικοχαμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος με μία σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι ενώ ο άνδρας βρισκόταν από πάνω της. Η αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το έγκλημα.