Τρίτη
23 Απριλίου 2024

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μητέρα της Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα

Μία συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε έξω από το Εφετείο Αθηνών. Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου αγκάλιασε τη μάνα της Ελένης Τοπαλούδη. Οι δύο γυναίκες έχασαν με βίαιο τρόπο τις κόρες τους.

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η μάνα της άτυχης φοιτήτριας, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια κατέρρευσε στην αγκαλιά της.

Λίγο μετά έρχεται και η Ελένη Κρεμαστιώτη, η μητέρα της Ερατούς, της κοπέλας που είχε δολοφονηθεί στη Λέσβο το 2019, και αγκαλιάζονται και οι τρεις.

Την ίδια ώρα, γυναίκες  συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στην οικογένεια Τοπαλούδη αλλά και σ' όλες τις οικογένειες των γυναικών που βρήκαν παρόμοιο τραγικό θάνατο.

«Ζούμε ένα ισόβιο ψυχικό θάνατο»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έκανε  λόγο για έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο, τονίζοντας ότι θέλει πραγματικά ισόβια για τους δολοφόνους της κόρης του. 

«Θα συναντήσουμε πρώτη φορά τους βιαστές και τους ειδεχθείς δολοφόνους του παιδιού μας. Είναι δύσκολο και σκληρό. Δυστυχώς όσο και να θέλουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ψυχολογική κατάσταση του γονιού που χάνει έτσι το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ. 

Αναμένουμε να μείνει η ποινή έτσι όπως είναι πρωτόδικα. Αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε μόνο στιγμιαία , δεν υπάρχει χαρά στην οικογένειά μας για αυτά δεν πληρώνει κανένας. Όχι μόνο για τη δική μας οικογένεια αλλά για όλες τις οικογένειες οι οποίες πλέον ζουν σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο.

Αυτό που θέλω να πω για άλλη μια φορά τα ισόβια επιτέλους για αυτά τα τέρατα θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και θα το φωνάζουμε μέχρι να πεθάνουμε. Εάν κάποιοι δεν έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους θα τα ανοίξουν, εμείς είμαστε εδώ η ελληνική κοινωνία , οι γονείς της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας, της Καρολάιν, της Ερατούς είμαστε εδώ παρόντες για να φωνάζουμε», δήλωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μητέρα της Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη

Ο βιασμός και η άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018, θα απασχολούσε τους δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ωστόσο η δίκη διεκόπη τελικά για τις 10 Μαρτίου.

Στο εδώλιο κάθισαν και πάλι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος σήμερα νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. 

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικάσει τους δυο νεαρούς σε ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό της αδικοχαμένης φοιτήτριας. 

Δικαστές και ένορκοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό. Κάτι, που οι δυο κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να επιδιώξουν τώρα ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Αν το πετύχουν τότε η ποινή που τους επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2020 δεν αποκλείεται να μειωθεί.

Η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας ξέσπασε μετά την ανακοίνωση από την έδρα ότι η δίκη διακόπτεται μέχρι τις 10 Μαρτίου, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας ο νέος δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής.

Στο δικαστήριο μάλιστα σήμερα παρών ήταν μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος Ροδίτης.

Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του δεν μετήχθη στη δικαστική αίθουσα και αλλά εκπροσωπήθηκε από το νέο δικηγόρο του. Ειδικότερα, ο δικηγόρος του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ζήτησε να μελετήσει τη δικογραφία γιατί ανάλαβε πρόσφατα την υπόθεση. Το δικαστήριο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.

Στο άκουσμα της σχετικής απόφασης η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι είχαν έρθει από το Διδυμότειχο για να παραστούν στη δίκη ξέσπασαν. «Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Η χαροκαμένη μάνα έκανε λόγο για εμπαιγμό και ζήτησε να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Λιβύη έγινε η Καλαμάτα – «Πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη η Μεσσηνία (Video&Photos)

Αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας έχει σκεπάσει η αφρικανική σκόνη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους κατοίκους. Οι μετεωρολόγοι συστήνουν υπομονή με το φαινόμενο να ε...

Αφρικανική σκόνη: Αυξημένη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα με βήχα και δύσπνοια

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αφρικανικής σκόνης. Τα κυριότ...

Φόρτωση άρθρων...