Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Το «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα - Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι (εικόνες)

Ελλάδα

Θρήνος και βαθειά οδύνη στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, o οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τον σμηναγό, Ευστάθιο Τσιτλακίδη στο μοιραίο Phantom, ανοικτά της Ανδραβίδας την περασμένη Δευτέρα.

kideia

Οι γονείς τους έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας τη φωτογραφία του πιλότου γιου τους, ενώ ο πατέρας του φώναζε διαρκώς «παιδί μου». Στην κηδεία πήγαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

kideia

Το φέρετρο με τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ κόσμος που βρισκόταν έξω από τον ιερό ναό φώναζε «Αθάνατος».

Ο χώρος έξω από την εκκλησία είχε γεμίσει από στεφάνια, ενώ παρατεταγμένο ήταν και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσει τιμές στον υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στην εκκλησία κατέφθασε από νωρίς πολύς κόσμος, οι συγγενείς, οι φίλοι, πρόσωπα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

kideia

Ο επικήδειος της μητέρας του υποσμηναγού

«Συλλυπητήρια στη μητέρα του Στάθη που περνάει τα ίδια με εμένα.
Ευχαριστώ όλους που είναι στο πλευρό μας στο μαρτύριο που περνάμε.
Δυστυχώς έφυγες από κοντά μου τόσο νωρίς
Μάριε αγόρι μου γλυκό πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με έχεις στεναχωρήσει. Δεν παραπονιόσουν ποτέ, αξιοπρεπής δοτικός σε όλους ήσουν ο γιος που ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος φίλος, ο καλύτερος αδερφός, ο καλύτερος σύντροφος.
Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα τα αυτοκίνητα τις μηχανές, τα αεροπλάνα.
Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπο σου και φωνάζει «αθάνατος».
Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ
Για εμένα ήσουν είσαι και θα είσαι το παιδί μου ο άγγελος μου
Θα αφιερώσω δύο στίχους στο Μάριο στον Στάθη σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν και σε αυτούς που θα συνεχίσουν να πετάνε: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός της απονιάς όταν τον βρίσκει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός».
Καλό Ταξίδι, καλό παράδεισο
Ο γιος μου πέθανε υπέρ πατρίδος, Αθάνατος».

 O επικήδειος του πατέρα του αδικοχαμένου υποσμηναγού

«Πώς ένας αθυρόστομος σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εσείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου κάπου. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νωρίς και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου».

mitsotakis-kideia
kideia
kideia
tsipras
kideia
kideia
kideia
kideia
kideia

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Φόρτωση άρθρων...