Δευτέρα
22 Δεκεμβρίου 2025

Η Αγκυρα ανακάλεσε τους Τούρκους αξιωματούχους από τα ελληνικά νησιά

Ελλάδα

Εντολή να επιστρέψουν στην Τουρκία έλαβαν πριν από περίπου μία εβδομάδα οι Τούρκοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αγκυρας προς τις ελληνικές αρχές οι αξιωματούχοι ανακλήθηκαν επειδή έληξαν τα διαβατήριά τους και αναμένεται να γυρίσουν στην Ελλάδα αφού προηγηθεί νεότερη επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από την Τουρκία πριν από μερικές ημέρες για την αντικατάσταση-ανανέωση Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα η Αγκυρα πρόσθεσε πως όταν η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη για την επανεισδοχή θα υπάρξει και η σχετική ανταπόκριση από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα η Αθήνα αναγνωρίζει πως υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου από την ελληνική πλευρά, γεγονός που εμποδίζει την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

Αν και η Ελλάδα δεν κάνει λόγο επίσημα για υπαναχώρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας, επικρατεί σκεπτικισμός για το κατά πόσο θα γίνει η αντικατάσταση των αξιωματούχων.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ελληνική αστυνομία έχει υποβάλει προς τις τουρκικές αρχές αρκετά αιτήματα για επανεισδοχή με το καθεστώς που ίσχυε πριν τη συμφωνία, για τα οποία όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο χάρτης με τα μπλόκα των κεντρικών αρτηριών – Ποια είναι ενεργά, πόσες λωρίδες θα είναι ανοικτές - Τι αποφάσισαν οι αγρότες για τις επόμενες ημέρες

Σε νέα φάση κλιμάκωσης περνούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν να κλείσουν τη σήραγγα των Τεμπών

Δηλώνει αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Κ. Ανεστίδης – Ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ με ψευδείς δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη ενώ η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί το επόμενο διάστημα στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στους Αμπελόκηπους – Πέταξε στον ακάλυπτο σακίδιο με κάνναβη

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων συνελήφθησαν, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δύο 31χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι γ...

Φόρτωση άρθρων...