Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη - Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η σύντροφός του (εικόνες)

Ελλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 31χρονο σμηναγό, Ευστάθιο Τσιτλακίδη ο οποίος έχασε τη ζωή του στο μοιραίο F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα (30/1) στην Ανδραβίδα.

Όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία δεν μπορούν να πιστέψουν πως ένα «δικό τους παιδί» όπως έλεγαν συνέχεια δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η σορός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη έφτασε στον Ιερό στον Γρανίτη Δράμας λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία φώναξε «Αθάνατος»

Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό, ενώ ο πατέρας του μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η κοπέλα του, που κρατούσε μια κοινή φωτογραφία τους.

Επικήδειο στην κηδεία εκφώνησε ο αδερφός του 31χρονου αδικοχαμένου πιλότου: «Είσαι ο ήρωάς μας. Μας έκανε να πιστεύουμε ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό», είπε μεταξύ άλλων σε κλίμα συγκίνησης, ενώ ένας φίλος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ανέφερε στον επικήδειό του «ότι η απώλειά σου είναι αδιανόητη».

Στο τελευταίο «αντίο» στον Σμηναγό έδωσαν το «παρών» η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και φυσικά τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

kideia-tsitlakidis
kideia-tsitlakidis

Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 31χρονος πιλότος ετοίμαζε τον γάμο του, γι' αυτό και η οικογένειά του αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιραστούν μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα στους παρευρισκόμενους.

kideia-tsitlakidis
kideia
kideia
kideia-tsitlakidis
tsitlakidis
kideia
kideia

Το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, έχει  βυθιστεί στο πένθος. Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα ο Δήμος αποφάσισε:

  • Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
  • Να κατατεθεί στεφάνι από τον δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
  • Να δοθεί το επώνυμο του σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης είτε σε μεγάλο δημοτικό κτίριο.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί ξεκίνησαν να μεταφέρονται στον Ιερό Ναό τα πρώτα στεφάνια και, κατά πληροφορίες, ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 100. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν, είναι του Α.Σ. Άρη που ήταν η αγαπημένη ομάδα του πιλότου. Πολλά είναι και τα στεφάνια πολιτικών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.α.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το ονοματεπώνυμό του πιλότου είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...