Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Ελλάδα

Τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης είχε η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2017, μαζί με τη Δανία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανήλθε στην Ελλάδα και τη Δανία στο 1,3% έναντι μέσου όρου 2,6 στις χώρες της Ευρωζώνης.

Το ίδιο διάστημα τον υψηλότερο ρυθμό σημείωσαν η Μάλτα (7,7%), η Λετονία (6,2%) και η Σλοβενία (4,9%).

Από τις χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, η Κύπρος σημείωσε ανάπτυξη 3,9%, η Πορτογαλία 2,5% και η Ισπανία (που ήταν σε πρόγραμμα μόνο για τις τράπεζες) 3,1%, ενώ για την Ιρλανδία τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο και δείχνουν ανάπτυξη 5,8%.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, όπως και το Βέλγιο και η Εσθονία, ενώ χαμηλότερο ρυθμό (0,1%) είχε μόνο η Λιθουανία.

Αντίθετα, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σημείωσαν η Μάλτα (1,9%), η Λετονία (1,5%) και η Κύπρος (0,9%).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

«Το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Δεκαεπτά ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους, εκτελώντας δρομολό...

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Φόρτωση άρθρων...