Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Η ελπίδα ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Πάλι στο ίδιο έργο θεατές!

Μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι τελείωσαν τα μνημόνια και άρχισε να μοιράζει στους πολίτες προεκλογικά τυράκια.

Του Σπύρου Καπράλου

Μας είπε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και μετά τον αύξησε στις λαϊκές συνοικίες. Μας είπε ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές που τους πήγε στο 29% χωρίς να του το ζητήσουν οι θεσμοί. Δεν είπε τίποτα για το ΕΚΑΣ που κατάργησε.

Τις επικουρικές συντάξεις που πετσόκοψε. Τη φορολογία φυσικών προσώπων που εκτόξευσε στα ύψη. Έμοιαζε σαν τον πονηρό έμπορο που λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις ανεβάζει τις τιμές για να κοροϊδέψει εκ των υστέρων τους καταναλωτές. Έδειχνε χαμένος σε έναν φαύλο κύκλο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να οδηγήσει τη χώρα εκεί που ήταν το 2014.

Αλλά αυτή η τετραετία του φαύλου κύκλου κόστισε πάρα πολύ στους πολίτες. Και δέσμευσε την Ελλάδα και τη δημόσια περιουσία της για πολλές δεκαετίες. Μας είπε ότι ήλθε η ώρα η χώρα να πάρει μπρος! Φυσικά είναι κοντά! Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί είναι μία: να αποχωρήσει από την εξουσία το συντομότερο δυνατόν.

Η ένταξη της χώρας στην κανονικότητα θα γίνει πραγματικότητα όταν επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή, η αλλαγή νοοτροπίας, η εφαρμογή ενός οδικού χάρτη που θα την βγάλει στο ξέφωτο, που θα βάλει ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να μην κυλήσουμε στα λάθη του παρελθόντος. Αυτόν τον οδικό χάρτη θα περιγράψει το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με πολύ ουσία. Με γνώμονα την αλήθεια και το πραγματικό συμφέρον της χώρας.

Με τον κ. Τσίπρα κλείνει ο κύκλος του λαϊκισμού, της παροχολογίας, της αναξιοπιστίας στην Πατρίδα μας. Κι ανοίγει ένας νέος. Η Ελλάδα θα μπει σύντομα στο "βέλος" και θα αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες για να φτάσει με ασφάλεια στην ανάπτυξη, στην εξωστρέφεια, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης βασισμένο σε στέρεες βάσεις! Αυτή τη φορά η αλήθεια θα νικήσει, η ελπίδα ανεβαίνει Θεσσαλονίκη...

* O κ. Σπύρος Καπράλος είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...