Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του ΣτΕ

Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Παράλληλα, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα, έπειτα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα παραμείνει στην θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο. Στο εισαγγελικό κλάδο εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1983 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2018. Στην εισαγγελική επετηρίδα είναι 8ος και στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ήταν πρώτη επιλογή.

Η Ευαγγελία Νίκα η οποία είναι σήμερα πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, θα παραμείνει στην θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για δύο έτη. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1984 και στην θέση του αντιπροέδρου προήχθη το Δεκέμβριο του 2019. Κατέχει την τέταρτη θέση στην επετηρίδα και κατά την στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ήταν πρώτη στις επιλογές των βουλευτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Φόρτωση άρθρων...