Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Η κατηγορία για μίζα στον Νέζη και η κακουργηματική δίωξη Μυτιληναίου

Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Στέργιου Νέζη, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την επιχείρηση το 2005.

Η δίωξη ασκήθηκε για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφορά ποσό 250.000 ευρώ που φαίνεται να είχε παραλήπτη τον κ. Νέζη με αντίτιμο την ανάληψη έργου της ΔΕΗ από την εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίου ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία έχει στην διάθεσή της στοιχεία για έμβασμα που έλαβε την περίοδο 2002-2003 ο τότε επικεφαλής της ΔΕΗ, το οποίο φέρεται να συνδέεται με την κατακύρωση στη ΜΕΤΚΑ του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση της ανάθεσης του επίμαχου έργου είχε διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα έπειτα από καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες κατά τον επίμαχο διαγωνισμό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον επιχειρηματία και το πρώην στέλεχος της ΔΕΗ θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φρίκη στα Πετράλωνα: Ιδιοκτήτης διαμερίσματος προσπάθησε να βιάσει 53χρονη καθαρίστρια

Θύμα απόπειρας βιασμού έπεσε μια 53χρονη γυναίκα στα Πετράλωνα. Η γυναίκα, θέλοντας να εργαστεί ως καθαρίστρια, βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός άντρα με καταγωγή από την Αλβανία. ...

Σκύρος: Οι 65 παράνομοι μετανάστες στο κλειστό γήπεδο - Από που ξεκίνησαν - Πώς μεταφέρθηκαν

Όπως αποκάλυψε το eviaonine στις 4 ξημερώματα εντοπίστηκαν στην παραλία Καρεφλού 65 παράνομοι μετανάστες Συριακής καταγωγής που μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του νησιού. ...

Πουλήθηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το αγόρασε Τούρκος επενδυτής για να πάρει Golden Visa

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο πέρασε στα χέρια ενός Τούρκου επενδυτή, με σκοπ...

Φόρτωση άρθρων...