Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Η σύλληψη μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς και οι σχέσεις με Greek Mafia

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής του πέρασαν χειροπέδες για κατοχή εκρηκτικών, στο πλαίσιο ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα - Συνελήφθησαν επίσης δύο αδέρφια, ο ένας λιμενικός και ο άλλος πορτιέρης σε κλαμπ, καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων - Τα ευρήματα των αρχών

Ελλάδα

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς αλλά και τρία ακόμη άτομα που σχετίζονται με την ομάδα υποβρυχίων καταστροφών του Λιμενικού Σώματος που συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από ειδική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ δημιουργεί νέα δεδομένα στις έρευνες για την Greek Mafia.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες  είχαν στην κατοχή τους πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδυκαυστα φυτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώην στέλεχος των Πυρήνων φέρεται να είχε στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες.

Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλάκισης για τη δράση του με την οργάνωση και είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το μέλος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς» φέρεται να ήταν «συνέταιρος» με τον Β. Ρ. ή «Ράμπο» ή «ταξιτζή», όπως ήταν γνωστός στην Greek Mafia, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε μαφιόζικη ενέδρα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Οι ίδιες πηγές εικάζουν πως οι συλληφθέντες τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε βάρος ομογενών απο χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και για εκδίκηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Φόρτωση άρθρων...