Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Η ΟΝΝΕΔ και η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Ν.Δ. στηρίζουν το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων (Photos)

Στο βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο των αστέγων στην πλατεία Κάνιγγος βρέθηκαν ο πρόεδρος Ορφέας Γεωργίου, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Συντονίστρια για θέματα Φιλοζωίας Δώρα Λοίζου, ο Υπεύθυνος ΜΑΚΙ Παναγιώτης Κόλλιας και τα μέλη Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, Δωριλένια Λιαγουροπούλου και Σταματίνα Αντωνίου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο δράσεων της ΟΝΝΕΔ.

Εκεί συνάντησαν τους ανθρώπους του παλαιοβιβλιοπωλείου «Ανέστιου Αμκε». Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Λεωνίδας Κουρσούμης, ο οποίος βρέθηκε ο ίδιος άστεγος μετά από μια περιπέτεια με την δουλειά του και σκέφτηκε τη δημιουργία ενός χώρου ιδιοκτησίας αστέγων, στον οποίο θα μπορούσαν να πωλούνται βιβλία προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τους από τα έσοδα.

Κάθε επισκέπτης μπορεί εκεί να βρει σπάνιες εκδόσεις βιβλίων αλλά και νεότερες, να αγοράσει βιβλία ενισχύοντας την προσπάθεια του Παλαιοβιβλιοπωλείου και να συμμετέχει σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια ως εθελοντής.

Τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν εθελοντικά στην διαλογή των βιβλίων και τη συγκέντρωσή τους, ενώ προμηθεύτηκαν βιβλία συνεισφέροντας έτσι στην προσπάθεια στήριξης των αστέγων.

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης: «Μαζί με την ΟΝΝΕΔ η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει για άλλη μια φορά την προσπάθεια των ανθρώπων του Παλαιοβιβλιοπωλειου των αστέγων. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε διδαχθεί πολλά, από την προσπάθεια του κυρίου Κουρσούμη και των συνοδοιπόρων του. Θα είμαστε δίπλα τους μαζί και με τους εθελοντές της παράταξης, σε ό,τι χρειαστούν».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, κάλεσε όλα τα μέλη της Οργάνωσής να στηρίξουν κι εκείνοι με τη σειρά τους, ο καθένας όπως μπορεί, την προσπάθεια του Παλαιοβιβλιοπωλείου και δήλωσε: «Ο κ. Κουρσούμης είναι ένας άνθρωπος που δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας, ότι παρά τις δυσκολίες δεν σταματάμε να παλεύουμε. Θα είμαστε δίπλα στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων και τους ανθρώπους του».

Η ΟΝΝΕΔ στηρίζει το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων
Η ΟΝΝΕΔ στηρίζει το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αμφιλοχία: Είχαν πάρει το όπλο από τον γυναικοκτόνο μετά τη μήνυση για 15 ημέρες και μετά του το επέστρεψαν!

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια έρχεται στο φως για τη δολοφονία της 36χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της: Τον περασμένο Μάιο, όταν του είχε κάνε μήνυση για ενδοοικογενεια...

Φόρτωση άρθρων...