Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η ΟΝΝΕΔ στο 15ο Greece Race for the Cure

Ελλάδα

Στο Greece Race for the Cure 2023 συμμετείχαν μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση ευαισθητοποίησης κατά της νόσου του καρκίνου του μαστού υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στη νόσο.

Μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ακόμη μία χρονιά μαζί με δεκάδες δρομείς, βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για να τρέξουν την απόσταση των 5χλμ. ή να περπατήσουν την απόσταση των 2χλμ., στέλνοντας το μήνυμά τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Δεκάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έδωσαν το παρών στη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε:

«Για μια ακόμη χρονιά δίνουμε το παρόν σε μία ξεχωριστή δράση, η οποία έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια. Μια δράση ενημέρωσης και ευασισθητοποίησης ενάντια στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η  ΟΝΝΕΔ γίνονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις  κοινωνοί στην προαγωγή του μηνύματος ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την έναρξη του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», παρέχοντας προσυμπτωματικό έλεγχο σε περίπου 1,3 εκατομμύρια γυναίκες.

Δίνουμε μία υπόσχεση για ένα ακόμα ραντεβού του χρόνου να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότεροι το Race for the Cure και το σημαντικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...