Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Η ουτιδανότης – ευτέλεια των πολιτικών

Ελλάδα

Κατ΄ ελευθέραν επιλογήν λέξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, χρησιμοποίησε τον όρο «Όμηρος» = (κρατούμενος ως εγγύηση). Η δημοσιογράφος - βουλευτής –του Κ.Κ.Ε, και ο καθηγητής γεωπολιτικής του Κ.Π.Α., επέλεξαν τον όρο «Αιχμάλωτος», σύνθετη λέξη αιχμή + αλωτός, = (σύλληψη υπό του εχθρού εν πολέμω, παράνομη κράτηση παρά τη θέληση).

Αυτά αναφορικά  με τη σύλληψη ενός ανθυπολοχαγού και ενός υπαξιωματικού του Ελληνικού στρατού από ένοπλη τουρκική στρατιωτική περίπολο.

Του Βασίλειου Γρηγ. Παπαδάκη*

Στην Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. με την Τουρκία, στη Βάρνα Βουλγαρίας σ’ ερώτηση σχετικά με τους συλληφθέντες ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν (1954 - ) απήντησε: «Το θέμα των δύο στρατιωτικών είναι στα χέρια της Τουρκικής δικαιοσύνης».

Η Τουρκία προτίθεται να ζητήσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, την έκδοση των οκτώ Τούρκων, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο πρόεδρος της γείτονος χώρας, έμπλεος οίστρου εξακοντίζει μύδρους κατά της Ελλάδος αγνοώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι δυσπόρθητη και δυσαπόκτητη. Πολλά εκατομμύρια οι Τούρκοι «ολίγοι όμως οι άνδρες» παραφράζοντας τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο (484-410 π.χ.).

Η Τουρκία με τον οκταπλάσιο πληθυσμό βρίσκεται σήμερα σε στάδιο στρατιωτικής διαμέλισης μετά το πραξικόπημα και οικονομικής στασιμότητας. Ένα θερμό-πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο θα αποβεί σε βάρος αμφοτέρων των χωρών. Με την Τουρκία επιτιθέμενη και την Ελλάδα αμυνόμενη.

Το δίκαιο της άμυνας ανάγεται στην αρχαιότητα. Ο δικαστής του Άδη Ραδάμανθης με νόμο όριζε πως ήταν αθώος εκείνος ο οποίος αμυνόμενος έκανε φόνο. Το δικαίωμα της άμυνας παντί τρόπω, είναι ιερό δικαίωμα για έναν ελεύθερο λαό. Η Ελλάδα απέδειξε στη μακρόχρονη ιστορία της ότι είναι σε θέση να ασκεί αυτό το δικαίωμα. Δεν υπάρχει μομφή για τους αμυντικούς πολέμους ενώ αντίθετα οι επιθετικοί είναι κατακριτέοι επειδή είναι άδικοι και παράνομοι.

Οι όροι της άμυνας και οι προϋποθέσεις της αναφέρονται στα άρθρα 22, 23, 24, και 25 του Ποινικού Νόμου, (Ποινικός Κώδικας σελίς 9).

Περιληπτικά: Άρθρο 22, «δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του η άλλον από άδικη επίθεση που στρέφεται εναντίον του»

Ο Κάρλ Φον Κλάουζεβιτς (1780-1831), Πρώσσος στρατηγός και θεωρητικός του πολέμου υπεστήριζε ότι ο πόλεμος υπάγεται απόλυτα στην πολιτική, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση της πολιτικής. Είναι όργανο της πολιτικής. Οι πόλεμοι θα πάψουν, μόνο αν σταματήσουν να είναι μέσα ασκήσεως πολιτικής.

Στην «Πολιτεία» του Πλάτωνος τα αίτια του πολέμου είναι οικονομικά.

Ο Φρειδερίκος Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος (1844-1900),  θεωρεί τον πόλεμο βιολογική ανάγκη.

Άλλοι φιλόσοφοι ισχυρίζονται ότι με τον πόλεμο επισπεύθηκε η  τεχνολογική ανάπτυξη. Το επίτευγμα δεν αντισταθμίζει τα δεινά του πολέμου. Ο πόλεμος είναι πληγή για την ανθρωπότητα. Καταστρέφει τα αγαθά του πολιτισμού.

Εβδομήντα εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη του Β΄ Π.Π.  Ο Αριστοτέλης έλεγε στην ρητορική: «Εκείνα που θα γίνουν μοιάζουν συνήθως μ’ εκείνα που έγιναν».

Πρέπει να είναι κανείς πεπηρωμένος τον νουν για να μην αντιλαμβάνεται ότι στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου. Ο ισχυρός επιβάλει εκείνο που του επιτρέπει η δύναμη του. Ο αδύνατος παραχωρεί εκείνο που του επιβάλλει η αδυναμία του.

Ανάγκη πάσα, αναφορά στους κατά παρωδία διεθνείς οργανισμούς και κέντρα αποφάσεων: O.H.E., διάδοχος της Κοινωνίας των Εθνών, έδρα Ν.Υ. (1945). Συμβούλιο Ασφαλείας. Μόνιμα μέλη με δικαίωμα αρνησικυρίας (Γαλλία, Αγγλία, Ρωσσία, Κίνα, Η.Π.Α.), επιφορτισμένο με την διατήρηση της διεθνούς Ειρήνης. Στα χέρια των ισχυρών.

Διεθνές Δικαστήριο, έδρα Χάγη Ολλανδίας, (1945) κρίνει διαφορές μεταξύ κρατών. Υπερισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου.

Διεθνές Δίκαιο. Ανίσχυρο να επιβάλλει κανόνες δικαίου υπό την πίεση των ισχυρών.

Ποιος διεθνής οργανισμός απέτρεψε τον διαμελισμό της Συρίας, την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν, τη φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών;

Μήπως η Ε.Ε., το Διεθνές Δικαστήριο, το Συμβούλιο Ασφαλείας, το Διεθνές Δίκαιο;

Οι Διεθνείς οργανισμοί υφίστανται μόνο για να απασχολούν χιλιάδες βολεμένους χαρτογιακάδες, οι οποίοι υποτίθεται ότι εργάζονται για την ειρήνη και ασφάλεια της ανθρωπότητας, τι ειρωνεία!

Ας αναλογιστούν οι πολιτικοί τις ευθύνες που τους αναλογούν. Να πάψουν να περιγελούν ως άλλοι σαλοί και να υποτιμούν την νοημοσύνη των λαών.

Ένα είναι το προμήνυμα. Να υπερασπιζόμαστε με τις δικές μας δυνάμεις την πατρίδα μας.

*Δημοσιογράφος, Επίτιμο μέλος Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

«Το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Δεκαεπτά ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους, εκτελώντας δρομολό...

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβαν εικόνες Αγίων, ιερά αντικείμενα και αρχαία νομίσματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός 61χρονου, της 55χρονης συζύγου του και μίας 83χρονης γυναίκας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθ...

Καιρός: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Πού χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας το Σάββατο 18/05 σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρο...

Φόρτωση άρθρων...