Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ιδού πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία των μελών του ΑΣΕΠ

Ελλάδα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του την ανεξαρτησία των μελών μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης Αρχής όπως είναι το ΑΣΕΠ αποτελεί η ώθηση σε παραίτηση Καθηγητή των ΤΕΙ Πειραιά από τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, στελέχους μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος διαφώνησε με απόφαση και ψήφισε εναντίον της κυβερνητικής γραμμής.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε με Tweet του εχθές και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου αναρτώντας τα εξής:

Στην κομματική άλωση των ανεξάρτητων αρχών και του κράτους αναφέρθηκε και σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία μέσω του αρμοδίου τομεάρχη του κόμματος, Γιώργου Γεωργαντά. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακoίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταγγείλει, εδώ και καιρό, τις κυβερνητικές αυτές μεθοδεύσεις, οι οποίες πλέον αγγίζουν και το ΑΣΕΠ. Τους προειδοποιούμε για μία τελευταία φορά. Όλες οι παράνομες προσλήψεις θα καταγγελθούν την επομένη των εκλογών και θα ισχύσει η αξιοκρατία, η αξιολόγηση και η διαφάνεια παντού», σημειώνει ο κ. Γεωργαντάς και προσθέτει:

«Η διαδικασία επιλογής των δήθεν αποκομματικοποιημένων Γραμματέων τετραετούς θητείας έχει καταντήσει τραγέλαφος και εκθέτει τη χώρα μας πανευρωπαϊκά. Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει, εδώ και καιρό, τις μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής, που έχουν ως τελικό στόχο την τακτοποίηση των κομματικών φίλων της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα:

1. Την απουσία αντικειμενικής μοριοδότησης στο νόμο.

2. Τη εσκεμμένη δίχρονη καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, ώστε να συγκεντρώσουν οι σημερινοί κάτοχοι των θέσεων, συγγενείς και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, την απαιτούμενη εμπειρία.

3. Τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις.

4. Το γεγονός πως η τελική επιλογή γίνεται από τους Υπουργούς.

«Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, σήμερα έρχονται στο φως και καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ και την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης: Παρεμβάσεις για παραίτηση των μελών που δεν κάνουν τα κυβερνητικά χατίρια, -όταν την ίδια στιγμή διατηρούνται στη θέση τους μέλη που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο εδώ και 13 μήνες!».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για μήνυμα Ερντογάν: Ο κ. Μητσοτάκης θα σιωπήσει απέναντι σε αυτή την πρόκληση;

«Σε ένα προκλητικό του μήνυμα την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε πως σαν σήμερα άναψε ‘η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας κ...

Φόρτωση άρθρων...