Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.gr, οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς.
Στο Γραμματικό Ηλείας μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Στην περιοχή επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα και συνδράμουν υδροφόρα Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου.
Έχει οριοθετηθεί, να σημειωθεί, η μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας. Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.
Τέλος, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου επιχειρούν 83 οχήματα με 300 πυροσβέστες, 11 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, δύο υδροφόρες Ο.Τ.Α, τέσσεερα βυτιοφόρα και δύο μηχανήματα έργου.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις