Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοβαρβάσαινα - Εκκενώνονται οικισμοί (Photos)

Προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του νομού Ηλείας. Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η πυρκαγιά είναι κοντά στον οικισμό και αναμένεται να βγει μήνυμα 112. Ευτυχώς στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

Υπάρχει και δεύτερο μέτωπο φωτιάς στον Πύργο, στην περιοχή Καρούτες, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

Η πρώτη φωτιά μπήκε πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Το ilialive αναφέρει πως αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες. Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η πυρκαγιά στη Βαρβάσαινα κινείται προς Παλαιοβαρβάσαινα και καίει αναγεννημένο δάσος. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοβαρβάσαινα
Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοβαρβάσαινα

 

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοβαρβάσαινα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Φόρτωση άρθρων...