Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου: Ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία

Τέλος, στη γραφειοκρατία βάζει η κυβέρνηση ενεργοποιώντας νωρίτερα τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτων. Με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι υποψήφιοι αγοραστές και πωλητές δεν θα χρειάζεται να αναζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα 17 απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο που θα αποκτήσει κάθε ακίνητο.  

Μετά, λοιπόν τις ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης μέσω της πλατφόρμας myProperty της ΑΑΔΕ, που έχουν απαλλάξει τους φορολογούμενους από τις επισκέψεις στην Εφορία, έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου στον οποίο θα εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα ενός ακινήτου.

Διάφορα δικαιολογητικά, πιστοποιητικά και έγγραφα που απαιτούνται σήμερα για μια μεταβίβαση ακινήτου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ) θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά και θα καταχωρούνται στον φάκελο του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με κάβουρα

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη, που χθες Μεγάλο Σάββατο, σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο. Η κατηγορούμενη ομολόγησε, ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον...

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...