Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ηλιούπολη: «Ανοίγουν στόματα» για τον προπονητή τάε κβον ντο - «Είχε ταλέντο να κρύβεται»

Ελλάδα

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης τις αποκαλύψεις για τον 44χρονο προπονητή τάε κβον ντο που κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριές του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην περιοχή.

Μάλιστα, αυτό που λένε οι περισσότεροι είναι ότι η συμπεριφορά του δεν είχε κινήσει υποψίες στους περισσότερους, καθώς φρόντιζε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, ενώ ανέπτυσσε επαφές και με οικογένειες μαθητών και μαθητριών του.

«Είχε ταλέντο να κρύβεται φανερά. Δεν έπαιρνε μια μαθήτρια και δεν πήγαινε απομονωμένα, γυρνούσε σε όλη την Ηλιούπολη βράδυ-πρωί», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο προπονητής Ιωάννης Χιωτάκης.

Ο κ. Χιωτάκης είναι αυτός που δήλωσε ότι «από το 2008 τον έβλεπα με κορίτσια, ίσως είναι αυτά τα θύματά του από καταγγελία… Τον είχαμε δει με αυτοκίνητο, με μηχανάκι με κορίτσια, είχα διαμαρτυρηθεί, τις πήγαινε σπίτι, αντέδρασα».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος των κοριτσιών που κατήγγειλε τον προπονητή, το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν τα κορίτσια -σήμερα είναι ηλικίας 19 έως 25 ετών- μίλησαν μεταξύ τους, κατάλαβαν ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για να προστατέψουν κι άλλα παιδιά.

Ο εφιάλτης των θυμάτων του ξεκίνησε το 2009, όταν ο 44χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, ξεκίνησε να προσεγγίζει έφηβες αθλήτριες που έκαναν μαθήματα στη σχολή και τις έπειθε να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τάε κβον ντο.

Στη συνέχεια, τους έκλεινε προσωπικά ραντεβού πριν από τις προπονήσεις στη σχολή επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα ή στο σπίτι του και εκεί τις βίαζε με βάναυσο τρόπο, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων.

Μάλιστα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι πατέρας ενός 6χρονου αγοριού, είχε διαμορφώσει τον ημιώροφο της σχολής πολεμικών τεχνών σε γκαρσονιέρα, όπου παγίδευε τα ανυποψίαστα κορίτσια.

Όπως λένε οι γείτονές του, κάποια βράδια έμενε εκεί. Αρκετοί γονείς καταγγέλλουν πως ανήλικες αθλήτριες ανέβαιναν στον ημιώροφο προκειμένου να αλλάξουν ρούχα μετά την προπόνηση.

«Ούτε μου είχε αναφέρει κάτι το παιδί μου και μάλιστα ήταν πολύ καλός επαγγελματίας. Υπήρχε στον επάνω όροφο ένας χώρος σαν σπίτι. Βέβαια, το παιδί μου δεν ανέβαινε γιατί το έφερνα ντυμένο και το έπαιρνα. Δίπλα ήταν τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες, ξέρω ότι ανέβαιναν όσα παιδιά ήθελαν και ξεντύνονταν, έκαναν το μπάνιο τους, άφηναν τα πράγματά τους. Είχε γραφείο εκεί και ξέρω πως τα τελευταία χρόνια είχε διαμορφώσει κάτι σαν σπίτι και έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές», δηλώνει μια γειτόνισσα του 44χρονου, η οποία πήγαινε το παιδί της στη σχολή του.

Από το 2009 μέχρι το 2020 ο 44χρονος φέρεται να έχει βιάσει τουλάχιστον πέντε κορίτσια, από 12 έως 16 ετών, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται να έχει προβεί σε άσεμνες πράξεις σε βάρος και άλλων ανηλίκων, πριν και μετά το συγκεκριμένο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με κάποιες από τις νεαρές αθλήτριες είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για αγώνες, ενώ πόζαρε μαζί τους σε φωτογραφίες που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άνθρωποι που γνωρίζουν τον 44χρονο κάνουν λόγο για μια «ύποπτη» συμπεριφορά εκ μέρους του, η οποία δεν παραπέμπει σε προπονητή που κάνει μάθημα σε ανήλικα κορίτσια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο - Δύο άνδρες και δύο γυναίκες αναζητούν οι Αρχές

Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μπήκαν στο εστιατόριο και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έν...

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Φόρτωση άρθρων...