Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ηλιούπολη: Oι δύο 17χρονοι που έκαναν ληστεία στο φαρμακείο συμμετείχαν σε συμμορία ανηλίκων

Ελλάδα

Παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας φαίνεται πως είναι οι δύο 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας για ληστεία σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο 17χρονοι είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν ως μέλη συμμορίας ανηλίκων, που διέπραττε ληστείες σε βάρος άλλων παιδιών και εφήβων.  

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν από την σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι φορώντας χειρουργικές μάσκες, εισέβαλαν σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή. Μετά από έρευνες, εντόπισαν τον έναν από τους δύο 17χρονους, ο οποίος βρισκόταν σε πλατεία μαζί με άλλους εφτά ανήλικους, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας στο φαρμακείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα, φωτοβολίδα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων επετεύχθη η ταυτοποίηση και του δεύτερου 17χρονου, ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Σε βάρος των δύο 17χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, αλλά και για συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, Δάφνης και Παλαιού Φαλήρου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες τέτοιου είδους υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...